Iniö, Norrby Hamn

Sevärdheter

I Iniö är allting smått, utom naturen. Antalet holmar och skär är över 1000 och antalet strandkilometer över 700. Tio öar är bebodda året om.

KummelIniö är en del av Skärgårdens ringväg och det innebär goda förbindelser i olika riktningar. Det unika med Iniö är den äkta skärgårdsmiljön. Här kan man även se havsörnen flyga högt över havet.

 

 

 

Gamla SkagenLandsvägsfärjor för dig till Iniö om du ej kommer med egen båt. Till de mindre öarna kan man fortsätta med förbindelsebåt och färjor.

Sommaren är förstås högsäsong och vad är vackrare än glittrande hav och sol. Men även våren, hösten och vintern har sin charm.

 

 

P6190821 KyrkaKyrkan byggdes under åren 1797-1800. Kyrkan invigdes på midsommardagen 1801 och fick sitt namn efter den då nyfödda prinsessan Sophia Wilhelmina. Byggnadsåret och härskarens namn ingraverades på kunglig befallning ovanför ingången.

 

 

SommartorpNaturstigen i Norrby går genom omväxlande terräng: gran- och tallskog, dalar och berg. Den slutar vid Kasberget som är Iniös högsta plats, 40 meter över havet. Från Kasberget kan du se över Iniös holmar och vid klart väder kan du se ända till fastlandet och Brändö på Åland.

Copyright © 2013 Galonis Oy.